Idegenvezető képzés

A blog azért jött létre, hogy az idegenvezető szakmában dolgozó és idegenvezető tanfolyamra járó szakemberek kicserélhessék tapasztalataikat. IDEGENVEZETŐ TANFOLYAM, OKJ KÉPZÉS A szakképesítés megnevezése: idegenvezető Az idegenvezető OKJ azonosítója: 54 812 01 1000 00 00-idegenvezető Az idegenvezető szakképesítés szintje: Emelt szintű szakképesítés Az idegenvezető tanfolyamra valójelentkezés feltétele: Érettségi vizsga Az idegenvezető munkaterületének leírása: Az idegenvezető az országba érkező külföldi turistákat, valamint a belföldi túrákon (országjáráson, kiránduláson, városnézésen, szakmai programokon) résztvevő magyar vendégeket megismerteti az ország idegenforgalmi, kulturális, történelmi, művészeti értékeivel, nevezetességeivel magyar, illetve idegen nyelven. Az idegenvezető gondoskodik a csoport részére megrendelt szolgáltatások biztosításáról, valamint magyar csoportok külföldre kísérése során csoportkísérői teendőket lát el és tolmácsol. A idegenvezető képzés tantárgyai: Adminisztráció végzése Kommunikációs tevékenység gyakorlása Idegenvezetői adminisztrálás Idegenvezetés gyakorlat Idegenforgalom elmélet Betölthető munkakör: Idegenvezető (FEOR 3642)

Idegenvezető képzés

HTML

Friss topikok

2011.05.08. 22:28 Pinker

Fejlődő magyar turizmus

Az Európa szívében lévő Magyarország a gazdasági válság mérséklődésével ismét egyre vonzóbb a külföldiek számára.  A Nemzetgazdasági Minisztérium és a Magyar Turizmus Zrt. a távoli, tengeren túli országokban is tart workshop-okat és bemutatókat annak érdekében, hogy minél több külföldi nyaralót csalogasson kis hazánkba. Újabban az arab országok felé nyitunk, illetve a Kínából érkező turistákra is többen fókuszálnak rá. Magyarország 300-nál is több várossal számos látnivalót kínál minden pihenni vágyóknak. A várkastélyokon, az arborétumokon, a gondozott erdőkön és parkokon kívül a gyógyturizmus is számot tévő idegenforgalmat generál, elég megemlíteni Zalakarost, vagy Hévíz városát, ahova elsősorban a német turisták látogatnak el. De az idegenforgalommal foglalkozó állami szerv nem csak a külföldiekre koncentrál, hanem a hazai üdülni induló családokra is. A 2010-es év mérvadó volt: több mint, 400 milliárd forintot hagytunk kint Horvátországban, Ausztriában és Olaszországban. Ha pedig ezek a családokat meg lehet győzni, hogy itthon nyaraljanak inkább, a belföldi turizmus mindenképpen virágzásnak indulhat majd.

Szólj hozzá!


A bejegyzés trackback címe:

http://idegenvezeto-tanfolyam-kepzes.blog.hu/api/trackback/id/tr862888601

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.