Idegenvezető képzés

A blog azért jött létre, hogy az idegenvezető szakmában dolgozó és idegenvezető tanfolyamra járó szakemberek kicserélhessék tapasztalataikat. IDEGENVEZETŐ TANFOLYAM, OKJ KÉPZÉS A szakképesítés megnevezése: idegenvezető Az idegenvezető OKJ azonosítója: 54 812 01 1000 00 00-idegenvezető Az idegenvezető szakképesítés szintje: Emelt szintű szakképesítés Az idegenvezető tanfolyamra valójelentkezés feltétele: Érettségi vizsga Az idegenvezető munkaterületének leírása: Az idegenvezető az országba érkező külföldi turistákat, valamint a belföldi túrákon (országjáráson, kiránduláson, városnézésen, szakmai programokon) résztvevő magyar vendégeket megismerteti az ország idegenforgalmi, kulturális, történelmi, művészeti értékeivel, nevezetességeivel magyar, illetve idegen nyelven. Az idegenvezető gondoskodik a csoport részére megrendelt szolgáltatások biztosításáról, valamint magyar csoportok külföldre kísérése során csoportkísérői teendőket lát el és tolmácsol. A idegenvezető képzés tantárgyai: Adminisztráció végzése Kommunikációs tevékenység gyakorlása Idegenvezetői adminisztrálás Idegenvezetés gyakorlat Idegenforgalom elmélet Betölthető munkakör: Idegenvezető (FEOR 3642)

Idegenvezető képzés

HTML

Friss topikok

2010.07.24. 19:30 Pinker

Idegenvezető tanfolyam és idegenvezetői igazolvány

Idegenvezető képzés, idegenvezetői igazolvány és kitűző megszerzése, pótlása.
Képzés.
Tájékoztatjuk olvasóinkat, hogy idegenvezető az lehet, aki államilag elismert oktatási intézménynél tanfolyamot végez és sikeres vizsgát tesz. Az országban sok helyen van idegenvezető tanfolyam.

A tanfolyam elvégzéséhez legalább egy idegen nyelv ismerete szükséges, az oktatás és  vizsgáztatás a magyaron kívül ezen az idegen nyelven történik.

Idegenvezetői igazolvány kiadása
A tanfolyam elvégzését követően a Magyar Kereskedelmi és Engedélyezési Hivatal Ügyfélszolgálati Irodája adja ki az idegenvezetéshez szükséges igazolványt és kitűzőt. Az Ügyfélszolgálati Iroda vezetője: Pataki Krisztina, telefonszáma 336-7402, ügyintéző: Varga Ferenc, telefonszáma 336-7383.
Teljes körű tájékoztatást kaphat a www.mkeh.gov.hu honlapon.

Az idegenvezetői igazolvány és kitűző kiváltásához szükséges:
• a tanfolyam elvégzését igazoló vizsgabizonyítványnak, valamint a nyelvvizsga
   bizonyítványnak a kiadmányozó (akinek a körpecsétje a bizonyítványban szerepel),
   vagy egy közjegyző által hitelesített másolata,
• 3 hónapnál nem régebbi erkölcsi bizonyítvány,
• egy kitöltött adatlap (beszerezhető a fenti hatóságtól, vagy letölthető a fenti
   honlapról), melyen nyilatkozni kell arról is, hogy hozzájárul adatainak
   megjelentetéséhez a szaksajtóban,
• a mindenkori eljárási díj megfizetését igazoló dokumentum, valamint
• 3 db azonos, egy évnél nem régebbi igazolványkép.

Elveszett igazolvány vagy kitűző pótlása.
Az esetleg elveszített igazolvány vagy kitűző pótlásáról a fenti honlapon vagy telefonszámon lehet érdeklődni.

Forrás: www.idegenvezetes.hu

Szólj hozzá!

Címkék: tanfolyam okj képzés idegenvezető


A bejegyzés trackback címe:

http://idegenvezeto-tanfolyam-kepzes.blog.hu/api/trackback/id/tr72173442

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben.

Nincsenek hozzászólások.